Om Hillerød

Hillerød er en by og købstad med 31.889 indbyggere (2016), beliggende centralt i Nordsjælland. Den er administrativt hovedsæde for Region Hovedstaden og tredjestørste by i denne del af Sjælland efter København, og Helsingør.

Byen opstod omkring den gamle gård Hillerødsholm (Hylderødsholm, jf. hyldetræet på det senere byvåben), som var ejet af Herluf Trolle og Birgitte Gøye. Gården lå ved middelalderlandsbyen Hilderød (Hildes rydning), der menes at stamme fra 1200-tallet. Frederik 2. overtog imidlertid Hillerødsholmgårdens jorde og byggede i stedet Frederiksborg Slot, som hans søn Christian 4. senere ud- og ombyggede. Frederik 2. gjorde mange tiltag for at gøre byen til egnens handelscentrum.

Byen fik formentlig aldrig formel status som købstad, men havde det reelt – ikke mindst på grund af kongehusets store tilknytning til Frederiksborg Slot.

Byen blev hjemsøgt af flere store bybrande, først i 1692 og 1698, igen i 1733 og sidst i 1834. Sammen med nedrivninger af gamle huse i løbet af anden halvdel af det 20. århundrede betyder det at der kun er meget få historiske huse tilbage i byen. Den gamle provinsbys udseende kan dog stadig opleves i den ene side af Bakkegade, og i området omkring Nyhuse.

Læs evt. mere om Hillerød på Wikipedia.

Områdekort

Med kortet ovenfor kan området ses i fugleperspektiv. Brug musen til at trække rundt og panorere til venstre, højre, op og ned for at se områder uden for skærmen. Brug + og - nederst til højre for at zomme ind og ud.

Vælg mellem kort- eller satellit-visning ved brug af knappen nederst til venstre på kortet.

Street View (gadevisning)

Med Street View ovenfor kan du "gå en tur" i området og se, hvordan omgivelserne er - hvor langt der er til nærmeste café, supermarked, busstop m.m. Med kortet kan venner og familier, som måske bor langt væk, se hvor vi bor og vores omgivelser.
 
Har du lyst, kan du selv præge street view ved at lægge egne favoritfotos ind via Google - så vil dine fotos kunne vælges som alternativer, når andre klikker sig rundt her.

Om lokalområdet

Mathilde Parken ligger tæt ved Hillerød Station og er nabo til Professionshøjskolen UCC, som har en række uddannelsesmuligheder inden for sygpleje, fysioterapi mm.

I gå-afstand ligger Frederiksborg Byskole og Marie Mørks Skole, to gymnasiale uddannelser, Frederiksborg Gymnasium (STX) og Teknisk Gymnasium (HTX), samt SOPU (Social Omsorg Pædagogik-uddanner)

Der er få minutter til en bred vifte af sportsfaciliteter i Sportskilen på Milnersvej (badminton, tennis, svømmehal, sportshal), ligesom en række fitness-centre ligger inden for rækkevidde.

Hillerød Station med hyppige forbindelser med S-tog mod København og med lokalbanen til Hundested, Tisvildeleje, Gilleleje og Helsingør ligger tæt på bebyggelsen.

Der er hurtig adgang til såvel Kongevejen, Helsingørmotorvejen og Hillerødmotorvejen.

Der er 400 meter til den del af Store Dyrehave som hedder Præstevangsskoven. Det er en skov med mange funktioner, bl.a. er der etableret en hjerterute, ruinen af Frederik VII´s lystpalæ kan ses på Fantasiens Ø, og så er skoven udlagt som hundeskov.


Vis stort kort
Vis stort kort